Optakt: Uruguay – Saudi-Arabien

0

Saudi-Arabien skal forsøge at rejse sig ovenpå blamagen i VM’s åbningskamp, mens Uruguay skal leve op til favoritværdigheden. Læs hele optakten her.

Fokus på holdene:

Uruguay:

Sydamerikanerne har mange strenge at spille på. Når det ikke kører for de teknisk stærke angribere Cavani og Suarez, så stepper forsvaret op på en dødbold. Sådan var billedet også i Uruguays første kamp mod Egypten.

Særligt Luis Suarez havde store chancer for at få en perfekt start på VM, men skarpheden var ikke med Barcelona-angriberen, og derfor var det Gimenez, der et minut før tid måtte heade sejren i land.

Denne gang forventes det, at modstanderen bliver en anelse svagere, men hvis ikke den uruguayanske offensiv får slebet knivene, kan det måske blive forgæves for storfavoritterne.

Saudi-Arabien:

Av, av, av. 0-5 i åbningskampen er det største nederlag i en VM-åbning siden 1934. Saudiaraberne blev decideret skilt ad mod slutningen af kampen af et russisk mandskab, som ikke virkede skræmmende.

Nu skal det saudiarabiske mandskab forsøge at rejse sig, men det er mod gruppens storfavoritter, og det kan vise sig at blive en meget svær opgave.

Det kan dog ikke udelukkes, at den store ydmygelse har en motiverende effekt på saudiaraberne – det har man set før ved VM-slutrunder. Kan de mon rejse sig og få et overraskende resultat?

Fakta:

- Uruguay har aldrig slået Saudi-Arabien. I deres hidtidige to indbyrdes kampe er det blevet til et nederlag og en uafgjort.

- Den tidligere saudiarabiske landsholdsmålmand Mohamad Al-Deayea har den uheldige rekord som den målmand, der lukket flest VM-mål ind nogensinde.

- Uruguay er faktisk dobbelte verdensmestre. Seneste mesterskab ligger dog helt tilbage i 1950.

Seneste nyt:

Uruguay:

I den uruguayanske lejr er der stor selvtillid efter premieresejren, men flere spillere har været ude og advare mod at undervurdere saudiaraberne forud for en kamp, som på papiret ser nem ud.

Saudi-Arabien:

Ovenpå nederlaget i åbningskampen gik præsidenten for det saudiarabiske fodboldforbund i medierne og proklamerede, at flere spillere ville modtage disciplinærstraffe efter indsatsen. Der blev endda sat navne på tre af dem, som helt sikkert kan se frem til en straf.

Hold øje med:

Luis Suarez (Uruguay):

Angriberen fik en dårlig start på VM med flere store afbrændere. Mod Saudi-Arabien vil Suarez efter al sandsynlighed komme til flere chancer, og det vil være en skuffelse for ham og landsholdet, hvis ikke Suarez kommer på tavlen i denne kamp.

Mohammad Al Sahlawi (Saudi-Arabien):

Angriberen er en af de spillere, som den saudiarabiske fodboldpræsident vil straffe efter 0-5-nederlaget til Rusland, men han er stadig deres største håb. Han kommer i menneskehænder mod Godin og Gimenez, men han scorer i snit et mål pr. landskamp, og vil derfor altid være farlig.

Forventede startopstillinger:

Uruguay (4-4-2):

Muslera

Varela - Gimenez - Godin - Caceres

Nandez - Vecino - Bentancur - de Arrascaeta

Cavani - Suarez

Saudi-Arabien (4-1-4-1):

Al-Maiouf

Al-Burayk - Hawsawi - Hawsawi - Al-Shahrani

Arismendi

Bahebri - Al-Jassim - Al-Faraj - Al-Dawsari

Al-Sahlawi

Praktisk information:

Stadion: Rostov Arena, Rostov On-Don

Spille-tidspunkt: 20. juni, klokken 17:00 | Se hele kampprogrammet her.

Vises på: TV 2 | Se hele TV-programmet her.

Skriv en kommentar