VM 2010-optakt: Mexico – Frankrig

0

Mexico og Frankrig står kun noteret for et point i gruppe A, og dermed er begge mandskaber opsatte på at få et godt udgangspunkt i deres anden gruppekamp.

Aftenens kamp bliver vigtig for begge mandskaber. Frankrig er storfavoritter til at gå videre fra gruppen med Sydafrika, Mexico og Uruguay, mens alle de resterende tre hold burde kunne gå videre med god form i det sydafrikanske.

Dog har Uruguay med sejren i går over Sydafrika et rigtig godt udgangspunkt, og hvis et af disse to mandskaber vil forøge chancen for at gå videre fra gruppespillet drastisk, så kan det meget vel være i aften at det store slag skal stå.
 
Frankrig indledte deres slutrunde som mange andre storhold med en skuffende kamp, da man spillede 0-0 mod de undertippede tropper fra Uruguay. Det sydamerikanske landshold formåede adskillige gange at drille favoritterne, og FIFA.com udråbte efter kampen Diego Forlan til at være Man Of The Match. Med lidt held kunne Uruguay måske have snydt franskmændene og have haft tre point med fra opgøret.

Raymond Domenech, Frankrigs landstræner, fortæller følgende omkring Uruguay-kampen og spillernes egen effekt.

”Jeg har måtte acceptere, ting, som jeg ikke kan acceptere. Om det tæller eller ej (i forhold til resultatet), så er en fransk kamp vigtig. Den er til at for at spillerne kan udtrykke dem selv. Ingen træner kan spille i deres sted. Os som trænerstab har givet dem vigtige råd, så de kan de kan udforme det ude på banen i den mest effektive måde,” fortæller han.

Anderledes blev det dog næsten heller ikke for Mexico. Man var på en svær opgave med værterne fra Sydafrika, der havde brug for at indlede VM med et brag. Underholdningen udeblev dog reelt set, trods to mål, et fra hvert hold.

Vi skal i aften ikke forvente at Mexico bare vil lægge sig ned. Følgende er sagt af landstræner Aguirre:

”Vi spiller i morgen, som om det er vores sidste kamp. Jeg ved ikke hvor mange mål vi kan score, men vi vil prøve at teste Frankrigs keeper,” fortæller han ifølge FIFA.com

Dermed er der i aften lagt op til, at der skal tre point på bordet, i det mindste fra Frankrigs side, der mangler dem for at indfri forventningerne.

Hold øje med:

Frankrig - Franck Ribery: Hvert hold har flere store profiler, men for det franske landshold er den hårdføre Franck Ribery alligevel en magiker, der skal kunne trylle og brillere på kridtstregerne. Netop Ribery kan blive en vigtig brik i den franske offensiv, der skal frem og have sat bolden i nettet for at kunne få tre point med.

Mexico - Giovanni dos Santos: har ligesom Frankrig også flere profiler, men den tidligere Barcelona-troldmand, Giovanni dos Santos, vil sandsynligvis blive Frankrigs store problem, når det går løs i aften. Santos er dog endnu ung, men sulten for at brillere på den internationale scene er i den grad til stede, og dos Santos kan blive den herre, som kan gøre det onde ved de franske tropper.

Seneste nyt om holdene:

Frankrig står ikke med de helt store skader. Dette var indtil for nylig, da William Gallas måtte udgå fra en træning. Det er derfor endnu ikke sikkert om William Gallas kan deltage i aftenens brag. Tredjekeeperen Carasso er ligeledes ude, men det menes dog ikke at han får nogen rolle i aftenens kamp under alle omstændigheder.

Forventede startopstillinger:

Frankrig:

Lloris

Sagna – Abidal – Gallas – Evra

Gourcuff – Toulalan – Diaby

Anelka – Ribery – Govou

Mexico:

Perez

Salcido – Rodriquez – Aquilar – Osorio

Efrain Juarez – Marquez – Torrado

Dos Santos – Vela

Hernandez

Kampen fløjtes i gang klokken 20:30, og kan følges direkte på TV 2.

 

Skrevet af David Mehlsen.

Skriv en kommentar