Mexico avancerer trods nederlag

0

Uruguay vandt 1-0 i kampen mod Mexico, da Luis Suarez scorede kampens enlige mål, men på trods af, at Mexico led et nederlag, så avancerer begge hold til ottendedelsfinalerne.

Uruguay og Mexico behøvede blot et point hver igennem et uafgjort resultat, før begge landshold var helt sikre på videre deltagelse i turneringen.

Men Uruguay var tydeligvis ikke opsatte på at dele i porten. Efter bare fem minutter fik Luis Suarez en gigantisk chance, da han alene med målmanden Muslera, sparkede bolden forbi målet.

Et kvarter senere stod Uruguay igen bag et stort scoringsforsøg, hvor Victorino modtog bolden fra Forlan efter et indlæg, som Victorino valgte at afslutte på med hovedet, men forsøget gik tæt over målet.

Mexico meldte sig for alvor ind i kampen små ti minutter efter. Guardado tog chancen et godt stykke udefra, men hans skud ramte, uheldigvis for mexicanerne, overliggeren og landede derefter ned på ydersiden af målstregen.

Efterhånden som minutter gik, lignede det et halvlegsresultat på 0-0, men pludselig slog Luiz Suarez til. I det 43. minut headede han bolden ind i målet fra bagerste stolpe, efter et indlæg fra højre side af Cavani.

I anden halvleg satte Mexico tempoet op, fordi en udligning var nødvendig, hvis de skulle være helt sikre på videre deltagelse i turneringen. Francisco Rodriguez var utroligt tæt på at heade sit hold på måltavlen, men forsøget gik snært forbi målet.

I den anden kamp havde Frankrig reduceret til 1-2, og det betød, at Sydafrika skulle score tre mål, før de ville stå stærkere end Mexico i det samlede regnskab, og det påvirkede opgøret, da gassen gik lidt af ballonen i intensitet.

Uruguay sikrede sig derved en sejr på 1-0 og en førsteplads i gruppe A. Det betyder, at de skal møde nummer to fra gruppe B i ottendedelsfinalerne. Mexico kunne med deres målscore sikre sig andenpladsen og dermed skal de efter alt at dømme møde Argentina, der sandsynligvis ender på førstepladsen i gruppe B.

Kampens spillere:

Mexico - José Andrés Guardado: Deportivo-kantspilleren stjal tit rampelyset, når Mexico havde bolden. Han gjorde opmærksom på sine gode drible-kundskaber. Derudover forsøgte han sig også udefra feltet nogle gange.

Uruguay - Jorge Ciro Fucile Perdomo: Han var Uruguays bedste spiller i kampen, eftersom han endnu en gang udviste et højt bundniveau. Porto-spilleren stod godt i defensiven og deltog også i angrebsspillet. Han foretog to vigtige aktioner, der kunnet have kostet to oplagte Mexico-scoringer.