VM 2010-optakt: Holland – Uruguay

2

Der resterer fire kampe ved denne VM-slutrunde og den første af disse spilles tirsdag aften, hvor den første VM-finalist skal findes. Holland møder overraskelsen fra Uruguay i semifinalen.

 

Uruguay vej til semifinalen startede med den første gruppekamp mod Frankrig, der endte med en pointdeling mellem de to nationer. Efterfølgende vandt Uruguay de sidste to gruppekampe over værtsnationen Sydafrika og Mexico, og endte således på førstepladsen i gruppe A med syv point. I 1/8-finalen blev Sydkorea besejret med 2-1 efter to scoringer af angriberen Luis Suarez, der også skulle få en hovedrolle i uruguayanernes kvartfinale-kamp.

Her mødte man Ghana i en kamp, der kom til at byde på stor dramatik. Ghana bragte sig foran 1-0 i slutningen af første halvleg, men Uruguay svarede hurtigt igen i anden halvleg, da Diego Forlan scorede direkte på frispark. Da der ikke blev scoret yderligere i opgøret, måtte de to mandskaber ud i forlænget spilletid.

Her fik ghaneserne en gylden mulighed for at tage semifinale-pladsen, da Luis Suarez reddede en afslutning med hænderne på målstregen og efterfølgende blev udvist. Samtidig fik Ghana et straffespark, men Asamoah Gyan misbrugte den store mulighed. Det betød, at det hele skulle afgøres i straffesparkskonkurrence, og her var Uruguay skarpest

Holland vandt ligesom Uruguay deres gruppe, da de efter tre sejre over henholdsvis Danmark, Japan og Cameroun sluttede med ni point. I 1/8-finalen ventede Slovakiet, der dog ikke blev noget problem for hollænderne, de vandt kampen 2-1.

I kvartfinalen stod hollænderne så overfor Brasilien, der er den nation, der har vundet VM flest gange. Det var også brasilianerne, der kom bedste fra start i opgøret, da de efter blot 10 minutter kom foran 1-0 ved Robinho. Wesley Sneijder trådte dog i karakter for Holland, der endte med at hente en sejr på 2-1 over Brasilien.

Nu står Holland så over for Uruguay i semifinalen, og favoritværdigheden må hollænderne nok tage på sig. Uruguays træner, Óscar Tabárez, erkender, at det bliver en svær kamp, men han har tiltro til sit hold.

”Kampen mod Holland bliver meget svær – men ikke umulig at vinde. Denne generation af hollandske spillere er lidt anderledes end den traditionelle – de er et meget afbalanceret hold. I forsvaret giver de ikke noget væk, de står godt på midtbanen og i offensiven har de hårdtarbejdende, tekniske betonede spillere som Van Bommel, Sneijder og Robben,” siger Tabárez til FIFA’s hjemmeside.

I den anden lejr udtrykker den hollandske landstræner, Bert van Marwijk, respekt for Uruguay, og han advarer sine spillere mod at undervurdere modstanderen.

”Det bliver en meget farlig kamp. Euforien derhjemme er enorm på nuværende tidspunkt, og måske er det godt, at vi er så langt væk og ikke kan opleve det. Vi bliver nødt til at koncentrere os om Uruguay og det bliver ikke nemt. Der er en grund til, at de står i semifinalen, så vi er nødt til at være fokuserede igen og ikke tro, at vi allerede er klar til finalen,” siger Van Marwijk til FIFA’s hjemmeside.

Hold øje med:

Holland – Wesley Sneijder:

Sneijder har været en nøglefigur for Holland ved denne VM-slutrunde og blev match-vinder for sit hold i kvartfinalen mod Brasilien med to scoringer. Derfor bliver midtbanespilleren også vigtig for Holland, når de skal forsøge at spille sig i finalen. Sneijder har ved denne slutrunde vist sig målfarlig, selvom han vel mest er kendt for sine fantastiske afleveringer.

Uruguay – Diego Forlán:

Angriberen har spillet en god turnering for Uruguay og har således været på scoringstavlen tre gange indtil videre. I semifinalen må Uruguay undvære den anden angrebsprofil, Luis Suarez, der har karantæne, hvilket gør det endnu vigtigere, at Diego Forlán spiller op til sit bedste, hvis Uruguay skal besejre hollænderne.

Seneste nyt om holdene:

Holland:

Robin van Persie pådrog sig en albueskade i kampen mod Brasilien, men Arsenal-angriberen skulle være klar til tirsdagens semifinale.

Joris Mathijsen forventes at vende tilbage på holdet, efter at have misset den seneste kamp på grund af mindre problemer med knæet.

Gregory van der Wiel og Nigel de Jong kommer ikke til at spille, da de begge afsoner karantæne efter at de begge fik et gult kort i kampen mod Brasilien. Demy de Zeeuw forventes at erstattet De Jong, mens Khalid Boulahrouz formentlig vil overtage pladsen som højre back.

Uruguay:

Hos Uruguay må man se bort fra angriberen Luis Suarez, der efter sit røde kort i kampen mod Ghana har karantæne. Han kan dog være med i enten bronze- eller finalekampen. Derudover har afsoner Jorge Fucile ligeledes sin ene karantænedag.

Der er tvivl om Diego Luganos deltagelse i kampen, da han måtte udgå af holdets kvartfinale med knæproblemer. Derudover kommer Nicolas Lodeiro ikke i kamp, da han har fået et brud på en knogle i højre fod. Til gengæld håber man på, at Diego Godin kan vende tilbage på holdet.

Forventede startopstillinger:

Holland:

Stekelenburg 

Boulahrouz – Heitinga – Mathijsen – Van Bronckhorst

Van Bommel – De Zeeuw

Kuyt – Sneijder – Van der Vaart 

Van Persie

 Uruguay:

Muslera

M. Pereira – Scotti – Victorino – A. Pereira

Fernandez – Arevalo – Perez – Cavani

Abreu - Forlan

Kampens dommer er: Ravshan Irmatov

Kampen spilles på stadionet: Green Point Stadium

Kampen fløjtes i gang tirsdag kl. 20.30 og kan følges direkte på Canal 9.

2 kommentarer

  1. Karsten Skytte den

    Jeg havde glædet mig til en seværdig semifinale mellem Uruguay og Holland og det er det da også på mange blevet indtil nu, hvor der er spillet en god halv time. Desværre synes jeg fuldstændig ka¨mpen bliver ødelagt af to kommentatorer, der fuldstændigt enøjet ser tingene fra Hollands side i den ene situation efter den anden og virker fuldstændigt fastlåste af en forhåndsindstilling om at hollænderne er fantastiske og at modstanderne hverken er gode eller har moralen i orden. En af de mange følger af dette er at man fuldstændigt overser den grove stempling som van Bommel udsætter en modstander for, og som bliver optakten til Hollands scoring til 1-0. Dog får kommentatorerne fat i at van Bommel spiller groft, da situationen lidt efter vises i slow, men den kædes ikke sammen med scoringen der fulgte umiddelbart derefter, og så vidt jeg husker blev klippet ledsaget af kommentatorernes udsagn om at van Bommel “tacklede godt igennem”.
    Jeg tror ikke at kommentatorerne bevidst har iklædt sig orange briller, men det er hamrende uprofessionelt på den måde at lade sig rive med af en eller anden stemning.
    Nå – heldigvis har Uruguay udlignet, mens jeg skrev…

    Med venlig hilsen

    Karsten Skytte

  2. Jeg er fuldstændig enig med Karsten Skytte!

    Jeg havde glædet mig til at se en spændene kamp mellem Uruguay og Holland.
    Selv er jeg på Uruguays side, og jeg synes at det er utroligt uproffessionelt at kommentatorerne på den måde tager Hollands parti!

    Er det ikke meningen at kommentatore, eller burde jeg sige, proffessionelle kommentatore, ikke skal ytre sin personlige mening om de nationale hold.
    ( Det er selvfølgelig en undtagelse, hvis det er Danmark selv der spiller!)

    Jeg synes også at kommentatorerne i løbet af kampen, flere gange bruger et forkert ordvalg!

    I det hele taget synes jeg ikke at kampen er specielt professionelt kommenteret!

    imens jeg sidder og skriver, lægger jeg pludselig mærke til, at kommentatorerne, nu tager Uruguays parti!
    Selvom jeg er på Uruguays side, mener jeg stadig at det er yderst uproffesionelt, at tage parti!

Skriv en kommentar