VM 2010-profiler: Grækenland

0

VM-guide.dk har kigget nærmere på profilerne fra hver af VM-nationerne. Vi har udvalgt en profil fra hver kæde. Læs om de græske VM 2010-profiler herunder.   

 

 

 MÅLMAND: ALEXANDROS TZORVAS

Fakta: 

Fulde navn: Alexandros Tzorvas

Position: Målmand

Klub: Panathinaikos

Højde: 1,90 meter

Vægt: 79 kilo

Fødselsdag: 12/08/1982

Landskampe/mål: 11 (0)

Biografi

Tzorvas er et produkt af Panathinaikoses ungdomsarbejde. Han skrev derfor også under på sin første kontrakt med netop denne klub tilbage i 2001. Han har dog lidt under samme problem som alle andre græske målmænd i de første ti år at det nye årtusinde – han var altid nummer to i forhold til den græske nummer 1 – Antonios Nikopolidis.

Da Nikopolidis tog til rivalerne fra Olympiakos, blev han overhalet af Chalkias og Kotsolis. Dette har betydet, at han har tilbragt det meste af sin klubkarriere som udlejet. Først i 2007 skiftede han permanent Panathinaikos ud og han flyttede til OFI Crete. Her fik han 24 ligakampe i det år han var der, inden han skiftede hjem til barndomsklubben Panathinaikos igen, denne gang som førstemålmand, hvilket han har været siden.

Landsholdsdebuten kom i 2008 og det er siden blevet til 11 kampe, blandt andet de to afgørende playoff-kampe mod Ukraine i november 2009, hvor han holdt nullet i begge kampe.

_______________________________________________________________________________

FORSVARER: GIOURKAS SEITARIDIS

Fakta: 

Fulde navn: Giourkas Seitaridis

Position: Forsvarsspiller

Klub: Panathinaikos

Højde: 1,85 meter

Vægt: 76 kilo

Fødselsdag: 04/06/1981

Landskampe/mål: 70 (1)

Biografi: 

Seitaridis fik sin første professionelle kontrakt med hjemlandets PAS Giannina, en klub der har sin tilværelse i bunden af den græske Super League eller toppen af den næstbedste række. Han spillede for klubben i hele fire år, inden storklubben Panathinaikos opsnappede ham.

I Panathinaikos blev han hurtigt fast mand og gjorde så meget opmærksom på sig selv, at han blev solgt til netop nykårede Champions League-mestre fra FC Porto i 2004, kort tid inden EM gik i gang. Selvom han fik 23 kampe i 2004-05 for Porto, skiftede han dog videre til Dynamo Moskva i 2005, en klub han kun nåede at spille otte kampe for.

Han udtalte blandt andet, at han ikke kunne forlig sig med vejret, der var markant anderledes end i hans hjemland. Han vendte derfor næsen sydover igen og endte op i den spanske hovedstadsklub Atlético Madrid, for hvem han spillede fra 2006 til 2009 og opnåede 60 La Liga-kampe.

I 2009 blev han frigivet på en fri transfer, hvilket fik ham til at søge hjem til sin tidligere klub Panathinaikos. Her har han spillet lige siden.

Landsholdsdebuten kom allerede i 2002. Dette betyder også at han var med i græsk fodbolds største triumf, da de vandt europamesterskabet i 2004 – hvilket var ved at sende ham videre fra Porto til Real Madrid. Han har spillet 70 kampe for Grækenland og scoret en enkelt gang.

_______________________________________________________________________________

MIDTBANESPILLER: GEORGIOS KARAGOUNIS

Fakta: 

Fulde navn: Georgios Karagounis

Position: Midtbanespiller

Klub: Panathinaikos

Højde: 1,76 meter

Vægt: 69 kilo

Fødselsdag: 06/03/1977

Landskampe/mål: 96 (6)

Biografi: 

Karagounis er endnu en spiller, der kommer fra Panathinaikoses ungdomsarbejde, som mange af de græske spillere. Han slog dog ikke igennem i hovedstadsklubben og valgte at søge andre græsgange efter bare en sæson som professionel. Valget faldt på den noget mindre klub Apollon Smyrnis. Han nåede dog kun at spille to sæsoner for klubben, inden barndomsklubben hentede ham tilbage – og denne gang slog han til.

Fra 1998 til 2003 blev det til 118 ligakampe med 25 mål til følge. Dette førte til, at den italienske storklub Internazionale valgte at hente ham ind. Han nåede to år i den italienske storby, hvor det blev til en enkelt titel og 32 Serie A-kampe.

Derefter tog han til Benfica og Estádio da Luz. Efter problemer med at slå til i hans første sæson, blev hans anden sæson en succes og han opnåede 64 kampe for klubben. Derefter vendte han snuden hjem og skiftede atter en gang til Panathinaikos – hvem han har repræsenteret siden.

Landsholdsdebuten kom i 1999 mod El Salvador og han har været en del af holdet siden. Det har også gjort, at han var en del af det succesrige Euro 2004-hold – en turnering han scorede åbningsmålet i.

Siden 1999 er det blevet til 96 kampe for den nu rutinerede midtbanespiller – og seks gange har han lagt bolden i netmaskerne.

_______________________________________________________________________________

ANGRIBER: ANGELOS CHARISTEAS

Fakta: 

Fulde navn: Angelos Charisteas

Position: Angriber

Klub: 1.FC Nürnberg

Højde: 1,91 meter

Vægt: 82 kilo

Fødselsdag: 09/02/1980

Landskampe/mål: 85 (24)

Biografi

En levende legende kan Charisteas vel sagtens kaldes – i hvert fald i Grækenland. Han var manden, der scorede det eneste mål i EM-finalen mod Portugal i 2004, det vigtigste mål i græsk fodboldhistorie.

Men han har levet en omflakkende tilværelse. Karrieren tog fart i Aris Thessaloniki, efter en udlejning til Athinaikos. Hans præstationer for Aris førte til, at den tyske klub Werder Bremen hentede ham ind i 2002. Her var han en moderat succes, med 18 mål i 66 kampe. I 2005 lavede han så hans største skifte, da hollandske Ajax Amsterdam hentede ham ind som afløser for netop solgte Zlatan Ibrahimovic.

Desværre for ham udviklede opholdet sig ikke som han gerne ville og han røg hurtigt ned i hierarkiet. Alligevel blev det i 31 kampe til 12 mål for den store angriber.

Han prøvede derefter lykken hos rivalerne fra Feyenoord i en sæson, hvor det blev til 28 kampe og 9 mål, inden han tog tilbage til Tyskland – denne gang for Nürnberg, hvor han nu har været siden 2007, dog uden nævneværdig succes. Hans ophold har dog også bragt ham til Leverkusen på en lejekontrakt i 2009.

Landsholdsdebuten kom i februar 2001 i 3-3-kampen mod Rusland. Siden har han nærmest været fast mand på holdet, blandt andet ved flere slutrunder, inklusiv førnævnte EM i 2004.

Det er blevet til 85 kampe for Charisteas, med 24 mål til følge – indtil videre i hvert fald. 

_______________________________________________________________________________

Skriv en kommentar