VM-stadion: Arena da Baixada – Curitiba

0

Arena da Baixada - CuritibaArena da Baixada vil huse tilskuere og spillere ved VM 2014, når der skal afvikles fire kampe i gruppespillet. Læs mere om VM-stadionet her.

Fakta:

Arena da Baixada (Arena CAP), Curitiba
Kapacitet: 41.456 sæder

.

Udfordringerne

Ved VM i 1950 var Curitiba en af slutrundens værtsbyer, hvor man anvendte Durival Britto Stadium. Ved slutrunden her i 2014 er det derimod Arena da Baixada, som oprindeligt er fra 1914 og ejes af Clube Atlético Paranaense der er VM-stadionet.

Men Arena da Baixada har været igennem flere ”skønhedsoperationer” og det man kan se i dag blev åbne i 1999. Men til trods for en genåbning i 1999, så er stadionet pt. under endnu en renovering – en renovering som har givet alvorlige udfordringer.

Brande, som gav alvorlige skader på konstruktionen samt dødsulykker gjorde, at den brasilianske arbejdsretlige domstol i oktober måned 2013 suspenderede byggeriet midlertidig og værtsbyrollen hang derfor i en tynd tråd.

Den 18. februar besluttede FIFA dog at fastholde Curitiba som værtsby, da der fortsat er en tro på at Arena da Baixada kan nå at blive færdig. Og dermed er et af Brasiliens mest moderne stadions fortsat på VM-programmet.

Klimaet

Curitiba, som er hovedstaden i delstaten Paraná, har et ”koldt klima” i sommermånederne, hvor men oplever temperatur i intervallet 9-19oC, hvilke vil passe de fleste lande godt.

Programmet:

Under slutrunden er Arena da Baixada skemasat til at blive benyttet fire gange. Alle fire gange i den indledende runde, hvor følgende kampe skal afvikles:

Den 16. juni kl. 21.00: Iran – Nigeria (gruppe F)
Den 21. juni kl. 00.00: Honduras – Ecuador (gruppe E)
Den 23. juni kl. 18.00: Australien – Spanien (gruppe B)
Den 26. juni kl. 22.00: Algeriet – Rusland (gruppe H)

Skriv en kommentar