Optakt: Rusland – Sydkorea

1

En nøglekamp venter i nat, når Fabio Capellos Rusland og Sydkorea, som de to sidste VM-nationer skal i aktion.

På forhånd ligner det et meget svært opgør at spå om. Rusland, uden deres mangeårige stjerne Andrey Arshavin, skal møde et sydkoreansk mandskab, der havde store problemer i kvalifikationen.

Alle forventer, at Belgien vinder gruppe H, og de fleste regner også stærkt med,at Algeriet ender nederst. Derfor ligner nattens opgør en direkte duel om andenpladsen.

Andenpladsen vil naturligvis betyde videre avancement, men det vil formentlig også betyde, at der venter et møde mod Tyskland, der gennembankede Portugal med 4-0 igår.

Fokus på holdene:

Rusland:

Som sagt er Rusland uden deres offensive kreatør Arshavin fra de russiske vicemestre Zenit. Samtidig er en lang række mindre prominente navne blevet udtaget.

Fabio Capello virker som en mand, der mest af alt satser på at få bygget et stærkt hold op til EM i Frankrig om to år. Og endnu mere til VM på hjemmebane i 2018.

Sydkorea:

Sydkorea, der tidligere har været Asiens klart stærkeste mandskab, ligner heller ikke et hold i den bedste forfatning.

I kvalifikationen var der som sagt store problemer, og det lykkedes kun lige akkurat Sydkorea at slutte som nr. 2 – på á point med Uzbekistan, der måtte nøjes med tredjepladsen.

Opvarmningskampene til VM har heller ikke været prangende. Sydkoreanerne har tabt fire ud af deres fem sidste testkampe, hvoraf de fire nederlag blev uden en eneste sydkoreansk scoring.

Fakta:

Sydkorea var sammen med Japan værter ved VM 2002, hvor asiaterne imponerede stort. Det endte med en fjerdeplads, efter at Sydkorea undervejs havde slået både Italien og Spanien ud.

I Sydkoreas bronzekamp ved VM 2002 kom værterne bagud efter blot 11 sekunder til Tyrkiet. Dette er stadig VM-rekord.

Netop VM i 2002 var også sidste gang, Rusland var VM-klar. Russerne kom dog ikke videre fra gruppe H, hvor de øvrige hold var Japan, Belgien og Tunesien.

Hold øje med:

Aleksandr Kerzhakov (Rusland):

Kerzhakov er efterhånden blevet 31 år, og selvom han langt fra er fast mand hos Zenit, er han stadig en farlig angriber, som Sydkoreas defensiv skal have styr på.

Kerzhakov kommer formentlig til at lægge alene på toppen Rusland, og det er afgørende for russernes VM-chancer, at den rutinerede angriber får spillet til at lykkes.

Son Heung-min (Sydkorea):

En virkelig giftig og livsfarlig angriber, der sidste sommer blev hentet til Leverkusen efter flere gode sæsoner hos HSV.

Son Heung-min er kun 21 år, men har allerede spillet 25 A-landskampe, og han kan få sit gode gennembrud under VM. På klubplan har han haft en god debutsæson hos Leverkusen.

Forventede startopstillinger:

Rusland:

Akinfeev

Yeshchenko – Berezutski – Ignashevich – Kombarov

Shatov – Denisov – Fayzulin

Samedov – Kerzhakov – Kokorin

Sydkorea:

Ryong

Yong – Ho – Gwon – Ho

Woo – Yueng

Kyung – Cheol – Yong

Son

Praktisk information:

Kampens dommer: Nestor Pitana (Argentina)

Stadion: Arena Pantanal, Cuiaba

Spille-tidspunkt: 24:00

Vises på: DR1

1 kommentar

  1. Du har vist kørt for stærkt i din Delorean igen, Lasse, thi du er endt i en hel anden tidsalder end vores. Arshavin er ej længere et prominent navn, hvorfor Capello ikke har udtaget ham til landsholdet. Og man får ikke meget ved at holde øje med Kerzhakov, med mindre man har lyst til at stirre på reservebænken kampen igennem. Man skal selvfølgelig holde øje med spillere som Dzagoev, Kokorin og Samedov.

Skriv en kommentar