VM 2018-holdanalyse: Sydkorea

0

Sydkorea spiller i gruppe F, hvor de krydser klinger med Tyskland, Mexico og Sverige. Læs mere om Sydkoreas historie, landstræner og VM 2018-trup her.

Fakta:

Fulde navn: Sydkorea
Hovedstad: Seoul
National-stadion: Seoul Olympic Stadium (69.500 tilskuere)
Antal indbyggere: 51.250.729
Øgenavn til landsholdet: Warriors (kæmperne)
Placering på verdensranglisten: 58 (februar 2018)
Flest landskampe: Cha Bum-Kun (138 kampe)
Flest mål: Cha Bum-Kun (59 mål)
Største sejr: Sydkorea - Nepal: 16-0 (29. september, 2003)
Største nederlag: Sydkorea-Sverige 0-12 (5. august, 1948)

Sydkoreas største resultater:

Asian Cup:
Vinder i 1956 og 1960.

VM:
Fjerdeplads I 2002

VM-historik:

1954: Gruppespil
1986: Gruppespil
1990: Gruppespil
1994: Gruppespil
1998: Gruppespil
2002: Fjerdeplads
2006: Gruppespil
2010: 1/8-finale
2014: Gruppespil

Sydkoreas VM-erfaring:

Det er i år tiende gang, at Sydkorea deltager ved VM. Første gang Sydkorea deltog, var i 1954, og de har ellers deltaget siden 1986, hvilket vil sige, at det er niende gang i træk, at de er at finde ved VM.

Deres hidtil bedste placering er som nummer fire, da de delte VM-værtskabet med Japan tilbage i 2002.

Sydkoreas vej til VM 2018:

Sydkorea trådte ind i anden runde i kvalifikationen til VM. Her kom de i gruppe med Laos, Kuwait, Libanon og Myanmar.

Sydkorea viste sig bedre end de andre hold og gik videre med maksimumpoint – og uden at have lukket et eneste mål ind.

I tredje runde havde Sydkorea langt større udfordringer. I en gruppe med Syrien, Qatar, Kina, Usbekistan og de suveræne gruppevindere fra Iran sneg de sig videre på andenpladsen, men det var uden at imponere, og de skulle helt hen i sidste runde, før de kunne kvalificere sig til VM. Dette kostede undervejs også landstræner Uli Stielike jobbet.

Sydkoreas landstræner - Shin Tae-Yong:

Navn: Shin Tae-Yong
Født: 11. april, 1969
Nationalitet: Sydkorea
Landstræner siden: 2017
Trænerkarriere: Seongnam, Sydkorea U20, Sydkorea U23, Sydkorea.

Portræt:

Efter en karriere, hvor Shin Tae-Yong spillede de fleste år i hjemlandet Sydkorea, hvor han også opnåede 23 landskampe, valgte han i 2005 at afslutte sin karriere i Australien for Queensland Roar.

Et tilbud om at blive assistenttræner i Queensland Roar satte i samme år gang i hans trænerkarriere. I 2010 blev han ansat som træner i sin tidligere klub Seongnam i hjemlandet Sydkorea. Her var han i to år, inden han blev fyret.

Sydkoreas landshold blev det næste skridt for Shin Tae-Yong. Først blev han ansat som assistent for landsholdet og siden hen både U-20 og U-23 landstræner for Sydkorea, inden han i 2017 blev ansat som landstræner for førsteholdet, da tyske Uli Stielike blev fyret.

Embed from Getty Images

Analyse af Sydkoreas VM 2018-trup:

Sydkoreas trup er bygget omkring en solid defensiv med en masse hurtige og teknisk dygtige spillere foran sig. Dette kan give nogle af de europæiske lande udfordringer, da de ikke er vant til denne form for fodbold. Det sydkoreanske landshold har dog kæmpet med effektiviteten i angrebet igennem en længere periode, og dette er noget, de skal have rettet op på.

Målmænd:

I målet har Sydkorea Kim Seung-Gyu, som står i japanske Vissel Kobe, og han har efterhånden fået en god håndfuld landskampe, der har givet ham en vis rutine.

Forsvaret:

Sydkorea har bygget deres hold op omkring en solid defensiv, hvilket man også har kunnet se i kvalifikationen til VM, hvor der kun er lukket 10 mål ind.

Midtbanen:

På midtbanen har Sydkorea tre store profiler, der til dagligt spiller i Premier League. Lee Chung-Yong i Crystal Palace, Ki Sung-Yueng i Swansea og Tottenham profilen Son Heung-Min. Skal Sydkorea have succes ved VM, kræver det, at disse tre rammer deres topniveau, da det kreative element kommer fra dem.

Angrebet:

Sydkorea har i angrebet nogle spændende angribere i Jin Dong-Won Fra tyske Augsburg og Hwang Hee-Chan fra østrigske Salzburg. Dog har Sydkorea haft svært ved at score mål i kvalifikationen op til VM, hvor det kun er blevet til 10 mål.

Hold øje med: Son Heung-Min

Sydkoreas største stjerne er uden tvivl Son Heung-Min fra den engelske topklub Tottenham.
Son Heung-Min har fået sin fodboldopdragelse i tyske Hamburger SV, hvor han efter at have fået sit gennembrud blev solgt til tyske Leverkusen.

Efter kun to år i Leverkusen, og masser af succes, blev han i 2015 den højest betalte asiatiske spiller, da Tottenham købte ham for over 200 millioner kroner.

Son har i Tottenham fortsat sin succes, hvor han med et højt teknisk niveau og sit hurtige antrit er en udfordring for mange forsvarer. På landsholdet har Son også haft stor succes, og dette høje niveau skal han også finde frem til sommerens VM-slutrunde, hvis Sydkorea skal håbe på succes.

Embed from Getty Images

Skriv en kommentar