VM-holdanalyse 2010: England

4

England er placeret i VM-gruppe C, hvor de skal møde USA, Algeriet og Slovenien. VM-guide.dk bringer her en analyse af det engelske landshold.

Fakta:

Fulde navn: England
Hovedstad: London
National-stadion: Wembley Stadium (Kapacitet: 90.000)
Landets areal: 130.423 km2
Antal indbyggere: 50.100.000
Forbundets navn: The Football Association
Øgenavn til landsholdet: The Three Lions
Placering på verdensranglisten: Nr. 7 (marts)
Flest landskampe: Peter Shilton, 125 kampe
Flest mål: Sir Bobby Charlton, 49 mål
Største sejr: Irland 0-13 England (18. februar 1882)
Største nederlag: Ungarn 7-1 England (23. maj 1954)

De største resultater:

EM:
Tredjeplads i 1968

VM:
1950: 1. runde
1954: Kvartfinalen
1958: 1. runde
1962: Kvartfinalen
1966: Vinder
1970: Kvartfinalen
1982: 2. runde
1986: Kvartfinalen
1990: Fjerdeplads
1998: 1/16-finalen
2002: Kvartfinalen
2006: Kvartfinalen

VM-erfaring:

England fik sin VM-slutrunde debut i 1950, hvor slutrunden blev afholdt i Brasilien. Dette var ikke den store succes for England, der kun nåede til 1. runde. Siden har holdet været med til 11 VM-slutrunder, og ser dermed frem mod sit 13. VM til sommer i Sydafrika. England har således siden sin VM-debut i 1950 været med til 12 ud af 15 slutrunder, og må derfor siges at have en hvis VM-erfaring.

Ud af de 12 gange, hvor nationen har været deltager ved en slutrunde, er det kun én gang lykkes for nationen at stryge helt til tops. Det skete i 1966, hvor slutrunden blev afholdt i netop England. Her havde holdet sendt Argentina ud i kvartfinalen og Portugal ud i semifinalen, inden man i finalen besejrede Vesttyskland 4-2 efter ekstra-tid.

Udover dette er det ikke blevet til stor succes for England i VM-sammenhæng. Ser man bort fra triumfen i 1966 er det kun én gang lykkes for England at komme længere end kvartfinalen, nemlig i 1990, hvor holdet blev nummer fire i turneringen.

Vejen til VM-slutrunden:

I VM-kvalifikationsgruppe 6 var England placeret sammen med Ukraine, Kroatien, Hviderusland, Kasakhstan og Andorra. Ingen af disse mandskaber formåede at forhindre England i at ende på gruppens førsteplads i sikker stil. England vandt ni ud af ti kvalifikationskampe og endte med 27 point og en målscorer på +28.

Den eneste nation, der var i stand til at besejre England var Ukraine, der i andensidste kvalifikationskamp vandt 1-0 hjemme i Ukraine. På dette tidspunkt havde England dog allerede sikret sig en plads ved VM-slutrunden og nederlaget fik dermed ikke nogen betydning for englænderne. 

England scorede hele 34 mål i kvalifikationen og lukkede blot seks mål ind. Ni af disse mål faldt i kampene mod Kroatien. Først tabte kroaterne 4-1 på hjemmebane, og hjemme på Wembley Stadium viste englænderne heller ingen nåde, da de vandt opgøret 5-1.

Landstræneren:

Fulde navn: Fabio Capello
Født: 18. juni 1946
Nationalitet: Italien
Landstræner siden: 2007
Træner-karriere:
AC Milan: 1991-1996 og 1997-1998
Real Madrid: 1996-1997 og 2006-2007
AS Roma: 1999-2004
Juventus: 2004-2006

Portræt:

Fabio Capello har været træner for flere store klubber og har med disse vundet en række store titler. Italieneren startede sin trænerkarriere i hjemlandet Italien, hvor han havde styringen i AC Milan fra 1991 til 1996.

I den periode lykkedes det Capello at lede AC Milan til fire Serie A-titler samt tre Supercoppa Italiana-titler. Også på den internationale scene havde Capello og Milan succes. I sæsonen 1993-1994 vandt holdet således den prestigefyldte turnering Champions League med en overbevisende finalesejr på 4-0 over FC Barcelona. 

Efter succesen i Milan rykkede Capello i 1996 videre til Spanien og kongeklubben Real Madrid, hvor han i første gang var en enkelt sæson. I den sæson vandt han den hjemlige liga, Primera Division, inden han skiftede tilbage til AC Milan. Capellos anden periode i Milan var mindre succesfuld og også en del kortere. Milan endte på en 10. plads i Serie A i sæsonen 1997-98 og Capello blev kun den ene sæson.

Den italienske træner blev dog i Italien, hvor han overtog trænersædet i AS Roma. Her vandt han Serie A med klubben i sæsonen 2000-01 samt Supercoppa Italiana. I 2004 var en ny italiensk storklub klar til at modtage Capello. Således skrev Juventus kontrakt med den succesfulde træner.

I Juventus lykkedes det også for Capello at vinde Serie A. Det skete to gange - i 2005 og 2006. Juventus blev dog senere frataget titlen i 2006 som følge af indblanding i den italienske fodboldskandale om aftalt spil. Efter opholdet i Juventus blev Capello atter ansat i Real Madrid. Også denne gang sad han kun i trænersædet i én sæson. Dette var dog nok til at vinde endnu et spansk mesterskab.

Herefter blev Fabio Capello i december 2007 præsenteret som ny engelsk landstræner, efter Steve McClaren blev fyret, da han og England ikke formåede at kvalificere sig til EM 2008. Det var dog ikke noget problem for England at kvalificere sig til VM 2010, hvor Capello og hans tropper var ganske overbevisende i kvalifikationen.

Analyse af truppen:

Englands trup består af flere store fodboldnavne, og holdet kan således præsentere profiler i både forsvar, midtbane og angreb. Især på midtbanen er der flere kvalificerede spillere at vælge i mellem. Holdet kan præsentere spillere fra store europæiske klubber, hvor de til daglig spiller på højt niveau. Det er næsten kun spillere fra den engelske Premier League, der er repræsenteret på det nuværende engelske landshold.

Det er en trup, der indeholder stor rutine, da holdets bærende kræfter har været på den store fodboldscene længe. Det handler om spillere som Rio Ferdinand og John Terry i det centrale forsvar, Frank Lampard og Steven Gerrard på midtbanen og Wayne Rooney (trods sin unge alder) og Emile Heskey i angrebet.

Målmænd:

På målmandsposten er England ikke umiddelbart så godt dækket ind som flere af de andre store fodboldnationer. David James er nok den målmand, der har mest erfaring, af de keepere der er inde i landsholdsvarmen. Med sine 39 år har han mange år bag sig og han står stadig på mål på højt niveau i Premier League for Portsmouth. Herudover har man også 30-årige Robert Green, der dog ikke har ligeså stor erfaring. Herudover kan nævnes den lidt yngre Ben Foster på 26. 

Forsvaret:

I forsvaret har England to af verdens bedste midterforsvare i John Terry og Rio Ferdinand, der til daglig spiller i storklubberne Chelsea og Manchester United. Som backup for dem har man spillere som Matthew Upson og Joleon Lescott. Også på backpositionen råder England over høj kvalitet. Det er i form af Ashley Cole på venstre back, der spiller fast i Premier League for Chelsea. På højre back har England Glen Jonhson, der ikke har samme erfaring som Cole, men stadig optræder på højt plan for Liverpool.

Midtbanen:

Lidt længere fremme på banen regerer spillere som Frank Lampard, Steven Gerrard, Theo Walcott og Gareth Barry på den engelske midtbane. Joe Cole, Stewart Downing, Aaron Lennon, Shaun Wright-Phillips og Michael Carrick er andre spillere, der huserer på midtbanen. Især Lampard og Gerrard bærer et stort ansvar på den engelske midtbane, og er da også blandt de mest erfarne. 

Angrebet:

Wayne Rooney er ubestridt den bedste engelske angriber i øjeblikket. Den stærke angriber har været rigtig godt kørende for både England og i særdeleshed Manchester United, hvor han har været en flittig målscorer og i skrivende stund (2. april) topper topscorerlisten i Premier League. Når man kigger på de øvrige angribere, der er inde omkring landsholdet, falder niveauet. Det er spillere som Emile Heskey, Jermain Defoe og Peter Crouch.   

Styrker og svagheder:

England har ikke enestående spillere på hver enkelt plads, men råder over ledere i et par områder og en imponerende taktisk tilgang bygget op omkring disse nøglespillere. Det betyder, at de står godt på banen og får det bedste ud af det materiale af spillere som de råder over.

Som nævnt kan nationen ikke præsentere verdensklassespillere hele vejen rundt, og der er svage led på det engelske hold. Det kommer særligt til udtryk mod de helt store nationer, hvor England har vist problemer med at kontrollere. Det er blandt andet på målmandsposten, at England ikke kan præsentere samme klasse som nogle af de helt store fodboldnationer.

Den forventede ideelle opstilling:

David James

Glen Johnson – Rio Ferdinand – John Terry – Ashley Cole

Theo Walcott – Gareth Barry – Frank Lampard – Steven Gerrard

Wayne Rooney – Emile Heskey

Den fulde trup:

Truppen udtages senest 10. juni. VM-guide.dk bringer den så snart, at den er blevet offentliggjort.

Skrevet af Pernille Nielsen

4 kommentarer

  1. Det virker ret usandsynligt, at Gerrard vil spille venstre midt i en ideel-opstilling. Det vil nærmere være Barry, der skulle derud. I øvrigt vil jeg også mene, at Lennon står før Walcott i køen som højre midt. Heskey er absolut heller ikke tættere på en startopstilling end Defoe og Crouch.

  2. I mine øjne skal heskey slet ikke være i startopstilling.

    England skal ligge med rooney alene på toppen ligesom i United.

    Bag rooney ligger Lampard samt Gerrard og støtter ham.

    Defensive midtbane er Barry normalt havde jeg klart valgt Hargreaves men er ikke sikker på han blir klar og kommer med i VM Trup.

    Højre fløj er Walcott og på venstre Aron Lennon som trækker ind i banen ligesom messi.

    Forsvar er cole venstre back, højre back er Carragher eller Glen Johnson. Rent defensivt er Carragher bedre kommer an på modspiller andet hold stiller med.

    Målmand er James han har nemlig masser af erfaring.

    David James

    Glen Johnson – Rio Ferdinand – John Terry – Ashley Cole

    Gareth Barry

    Theo Walcott – Steven Gerrard– Frank Lampard – A.Lennon

    Wayne Rooney

  3. Helt enig med Allan. Det må være en noget mere realistisk opsætning, end den angivet.

    Må indrømme at jeg håber Joe Hart kommer på kassen. Han er slet ikke nævnt i analysen, hvilket er en kæmpe svipser efter min mening. Han må da alt andet lige være foran ihvertfald Foster, men formentlig også foran Green.

  4. theo walcott er ikke et sandsynligt bud til kanten da han for det første ikke er særlig erfaren, derudover utroligt plaget af skader konstant, så er young fra aston villa et langt mere sandsynligt bud på en kant.

    men vil give jer ret i at joe hart er et bedre bud end forster ihvertfald

Skriv en kommentar